Wednesday, October 21, 2015

Kempen Kebajikan TOP & MYDIN Galakkan Kehadiran Kanak-kanak Kurang Bernasib Baik Ke Sekolah‏

Program Tanggungjawab Korporat Sosial (CSR) yang bertemakan ‘A Brighter Future with TOP and MYDIN’ atau ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP dan MYDIN’ dilancarkan di MYDIN Mall USJ oleh Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Yang Berhormat Senator Datin Paduka Chew Mei Fun di sini pada hari ini.


Kempen ini akan menyaksikan 30 sen daripada jualan produk-produk terpilih TOP di semua cawangan MYDIN di seluruh negara bermula 12 Oktober hingga 13 Disember 2015 akan disalurkan bagi membeli kelengkapan sekolah seperti baju seragam, beg, stoking dan kasut sekolah untuk 400 orang kanak-kanak yang mungkin lebih kerap tidak menghadirkan diri ke sekolah disebabkan oleh kekurangan kelengkapan sekolah untuk digunakan sepanjang tempoh persekolahan.


Dengan kenaikan kos barangan keperluan sekolah, kempen ini berhasrat untuk mengumpul lebih daripada RM40,000 yang memberi manfaat kepada 400 orang anak yatim berusia 7 hingga 17 tahun daripada 18 buah rumah kebajikan di seluruh negara.

Di majlis pelancaran Cerahi Kehidupan Bersama TOP & MYDIN, Yang Berhormat Senator Datin Paduka Chew Mei Fun, Timbalan Menteri, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat seronok dengan persembahan yang dilakukan oleh kanak-kanak dari RACTAR dan Rumah KIDS


Kempen mengumpul dana ini bermula daripada satu kaji selidik ringkas yang dijalankan oleh TOP mengenai keperluan serta-merta yang melibatkan sejumlah rumah kebajikan. Kaji selidik itu juga selari dengan konsep jenama TOP yang menggalakkan gaya hidup bersih sejak dari usia muda.

Memahami keadaan kebanyakan kanak-kanak kurang bernasib baik yang sukar untuk mendapatkan pakaian bersih berbanding orang lain, jenama pencuci pakaian No. 1 di Malaysia¹, TOP telah menganjurkan kempen mengumpul dana ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP dan MYDIN’.

Objektif kempen ini adalah untuk menggalakkan kehadiran dan penyertaaan aktiviti di sekolah dengan cara menyediakan sokongan sewajarnya dalam mendapatkan pendidikan. Di samping menyediakan keperluan sekolah dan pakaian seragam seperti pelajar lain, ini pasti dapat meningkatkan keyakinan dan imej diri, selain mengajar mereka tentang kemahiran hidup seperti membasuh pakaian dan hadir dengan penampilan yang bersih serta kemas.


Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Yang Berhormat Senator Datin Paduka Chew Mei Fun memuji TOP dan MYDIN kerana melibatkan rakan perniagaan serta pelanggan mereka dalam membawa tanggungjawab sosial kepada yang kurang bernasib baik, bersatu padu menolong mereka yang memerlukan dan secara tidak langsung memupuk masyarakat yang bersatu dan penyayang.

“Kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP dan MYDIN ini mampu melibatkan pengguna dan mendidik mereka mengenai kehidupan bersih menyeluruh. Mari bersama kami menyumbang sebanyak 30 sen melalui setiap pembelian produk-produk TOP terpilih di semua cawangan MYDIN di seluruh negara mulai 12 Oktober hingga 13 Disember 2015. Ia demi memberikan masa depan lebih cerah kepada 400 orang kanak-kanak dengan memberi keperluan persekolahan yang lengkap,” kata Foo mengakhiri bicara.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web http://www.southernlion.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan 1800-88-0133.

No comments: